Site Loader

Jak usunąć blokadę aktywacji z iPhone’a lub iPada? Oto odpowiedź!

Blokada aktywacji jest formą ochrony przed kradzieżą, której celem jest zapobieganie pobieraniu, czyszczeniu i przywracaniu iPhone’a lub iPada bez Twojej wyraźnej zgody. Czyni to za pomocą swojego Apple ID. Zanim iPhone będzie mógł zostać aktywowany przy użyciu nowego konta, musi zostać usunięty z twojego konta. Jeśli sprzedajesz lub rozdajesz iPhone’a lub iPada samodzielnie, musisz najpierw wylogować się z usługi iCloud. Jeśli kupujesz lub otrzymujesz iPhone’a lub iPada, musisz najpierw upewnić się, że nie jest on zablokowany na podstawie innego identyfikatora Apple ID. Jeśli coś pójdzie nie tak i nie możesz przejść przez blokadę aktywacji … cóż, czytaj dalej!

Jak wyłączyć funkcję Znajdź mój iPhone na iPhonie i iPadzie

Blokada aktywacji jest powiązana z aplikacją Znajdź mój iPhone (lub iPad) na iOS. Jeśli masz iPhone’a lub iPada w rękach, jest to szybki sposób na wyłączenie blokady aktywacji.

Uwaga: Możesz także zresetować telefon iPhone, aby usunąć całą zawartość i ustawienia. Zrób to, a w ramach procesu zostaniesz poproszony o usunięcie funkcji Znajdź mój iPhone i Blokada aktywacji.

  • Uruchom Ustawienia na ekranie głównym.
  • Wybierz baner Apple ID.
  • Stuknij w iCloud.
  • Wybierz Znajdź mój iPhone.
  • Przełącz Find My iPhone na Off.
  • Wprowadź swoje hasło do konta Apple ID, aby potwierdzić.
  • Stuknij Wyłącz.

Będziesz musiał wylogować się z usługi iCloud na iPhonie lub iPadzie, jeśli planujesz go sprzedać.

Jak usunąć zdalnie dane iPhone’a, iPada lub Maca za pomocą aplikacji Znajdź mój iPhone

  • Uruchom aplikację Znajdź mój iPhone z dowolnego urządzenia z systemem iOS. Jeśli go jeszcze nie masz, możesz pobrać go bezpłatnie w App Store – Pobierz teraz

  • Zaloguj się na swoje konto iCloud, jeśli zostaniesz o to poproszony.
  • Stuknij urządzenie, które chcesz wymazać.
  • Stuknij w Akcje u dołu ekranu.
  • Stuknij Wymaż w prawym dolnym rogu ekranu.
  • Dotknij Wymaż, aby usunąć całą zawartość i ustawienia z urządzenia.

Bum. Twój iPhone lub iPad został w zasadzie zresetowany do ustawień fabrycznych. To dobre narzędzie, jeśli całkowicie zgubiłeś urządzenie i jesteś całkowicie pewny, że nigdy go nie odzyskasz. Jest to również dobry pomysł, jeśli sprzedajesz lub rozdajesz swoje urządzenie. Jedynym problemem jest to, że jeśli najpierw nie wylogowałeś się z iCloud, to aktywacja blokady może być nadal aktywna na telefonie.

Jak usunąć iPhone’a, iPada lub Maca za pomocą iCloud.com

  • Kliknij przycisk Znajdź mój iPhone na stronie internetowej iCloud z dowolnej przeglądarki internetowej na komputerze Mac lub komputerze z systemem Windows.
  • Zaloguj się na swoje konto iCloud po wyświetleniu monitu.

  • Jeśli nie od razu zostaniesz przeniesiony do funkcji Znajdź mój iPhone, kliknij przycisk Znajdź mój iPhone z menu Home.

  • Kliknij Wszystkie urządzenia u góry ekranu Znajdź mój iPhone.
  • Kliknij urządzenie, które chcesz usunąć.

  • Kliknij przycisk Wymaż (urządzenie) w prawym górnym rogu ekranu, pod zdjęciem urządzenia.
  • Kliknij Wymaż.

Urządzenie zostanie wyczyszczone z zawartości i ustawień. Upewnij się, że masz pewność, że chcesz wymazać iPhone’a, iPada lub Maca, ponieważ gdy pojawi się komunikat “Erase”, oznacza to “Erase”. Wszystko. Jeśli planujesz sprzedać swoje urządzenie, pamiętaj, że jego usunięcie przez Find My iPhone może nie koniecznie wyłączyć blokady aktywacji. Musisz wylogować się z usługi iCloud na urządzeniu, aby całkowicie wyłączyć blokadę aktywacyjną.

Jak usunąć blokadę aktywacji i wyłączyć funkcję Znajdź mój iPhone na iPhonie lub iPadzie
5 (100%) 2 votes